Het aanhangerrijbewijs (BE)

Wanneer je met een auto + aanhangwagen of caravan wilt gaan rijden zul je in veel gevallen in het bezit moeten zijn van het rijbewijs B-E. Voor het B-E rijbewijs hoef je geen theorie-examen af te leggen. Wel krijg je vooraf aan het praktijk examen enkele vragen welke betrekking hebben op de kenteken- en registratiepapieren en de belading. E.e.a. wordt uiteraard tijdens de les ook doorgenomen.
rijschoolgegevens

Slagingspercentage hoger dan 90%!

ACTUELE AANBIEDING

COMPLETE 2 DAAGSE RIJOPLEIDING
2x 3 UUR AANHANGERRIJLES + EXAMEN
NU € 623,-

Je kunt volstaan met rijbewijs B mits:

  • In beginsel het ledig gewicht + laadvermogen* van de aanhangwagen niet zwaarder is dan 750 kg.
  • De aanhangwagen wel zwaarder dan 750 kg is doch dan mag het ledig gewicht + laadvermogen van de aanhangwagen samen niet zwaarder zijn dan het ledig gewicht van het trekkend voertuig.
  • Het ledig gewicht + laadvermogen van de aanhangwagen + het ledig gewicht van het trekkend voertuig samen niet zwaarder zijn dan 3500 kg.

* Met laadvermogen wordt bedoeld, datgene wat uw aanhangwagen MAG dragen. Niet hoeveel u van plan bent te gaan vervoeren.

Voldoe je niet aan bovenstaande criteria dan moet je dus in het bezit zijn van rijbewijs B-E.

Volg ons op Facebook!

RijschoolHaarlem
MAIL ONS!

DIRECT AANMELDEN

Maak nu direct gebruik van onze scherpe aanbiedingen!

Heb je vragen, wil je meer informatie of wil je je direct aanmelden? Bel dan naar 023-5254509 en je zal gelijk geholpen worden. Wil je liever mailen? Dat kan via info@animo-nr1.nl.

Slagingspercentage eerste examens: 69%
Gemiddelde slagingspercentage Haarlem: 100%

Controleer deze gegevens op rijschoolgegevens.nl.

Het rijbewijs in 2 dagen

Wil je een 2 daagse rijopleiding aanhangerrijles volgen, dan wordt eerst een proefles van 1,5 uur afgenomen. In deze 1,5 uur gaat de instructeur bekijken of je geschikt bent. Hij kijkt dan niet alleen naar je behendigheid met de aanhangwagen maar tevens naar je inzicht in het verkeer. Valt de proefles positief uit dan kan hierna gelijk het examen aangevraagd worden en de lesdagen worden ingepland. Deze lesdagen bestaan uit 2 x 3 uur rijles waarna aansluitend het examen plaatsvindt.
Mocht blijken dat je toch nog wat extra les nodig hebt dan kunnen we altijd met een losse les aanvullen.
Het examen B-E bestaat uit verkeers-deelneming en voertuigbeheersing waaronder het achteruitrijden (recht en bochten),het achteruit inrijden van een uitrit, keren enz. Tijdens de verkeersdeelneming wordt ook gelet op hoe je jezelf (sociaal) in het verkeer gedraagt.

Wat kost dit alles?

Lesblok van 3 uur€ 195,-
Praktijkexamen€ 278,-
E.v.t. herexamen + 3 uur rijles€ 468,-
2-daagse rijopleiding
(2x 3 uur aanhangerrijles, inclusief examen)
€ 623,-
Proefles van 1,5 uur
(Voorafgaande aan 2-daagse rijopleiding)
€ 90,-
ONS SLAGINGSPERCENTAGE

HOGE SLAAG- KANS!

De slaagkans bij een rijschool hangt af van vele factoren, zoals het aantal lessen dat gegeven wordt, de instructeurs en de lesmethodes. Een goede rijopleiding is een investering in je eigen veiligheid. Het gaat erom dat je verantwoord leert rijden en niet dat je zo snel mogelijk het examen aanvraagt.

Wij geven les met een Mitsubishi Grandis.

Aanhangerrijles in Haarlem

Caravantraining

Steeds meer gezinnen beseffen dat het belangrijk is dat, in geval van onvoorziene omstandigheden, er twee stuurlieden aan boord zijn. Als er één, om wat voor reden ook, wegvalt, kan de ander met de caravan naar huis rijden. Een caravantraining kan u hierbij op weg helpen.

Zo’n training kan met onze B-E aanhangercombinatie (€ 60,- p/u), maar is óók mogelijk met uw eigen trekauto en caravan (€ 50,- p/u)! Tijdens deze training zijn meerdere opties mogelijk; rijden op de snelweg, rijden binnen en buiten de bebouwde kom of juist alleen maar oefenen in het parkeren en achteruit rijden.

Informeer gerust naar de mogelijkheden.