MAIL ONS!

DIRECT AANMELDEN MOTORRIJLES

Profiteer nu van onze scherpe acties!

Heb je vragen, wil je meer informatie of wil je je direct aanmelden? Bel dan naar 023-5254509 en je zal gelijk geholpen worden. Wil je liever mailen? Dat kan via info@animo-nr1.nl.

Het motorrijbewijs

Wilt u binnenkort uw motorrijbewíjs halen voor het besturen van een motor of motorscooter? Dan moet u rekening houden met nieuwe regels. Deze zijn ingegaan op 19 januari 2013. Was u vóór 19 januari 2013 al in het bezit van een rijbewijs A? Dan blijven voor u de oude regels van kracht.

Waarom nieuwe regels?

De Europese Unie wil de regels voor rijbewijzen in alle lidstaten gelijktrekken. Het idee daarachter is dat bestuurders in alle lidstaten straks hetzelfde weten en kunnen. En dat overal dezelfde eisen worden gesteld. De afspraken hierover zijn vastgelegd in de derde Europese rijbewijsrichtlijn. Voor bijna alle soorten rijbewijzen is iets veranderd.
Sinds 19 januari 2013 zijn er 3 verschillende categorieën motorrijbewijzen: A1, A2 en A. Het type rijbewijs dat u kunt halen, hangt af van het vermogen van de motor, uw leeftijd en ervaring. Voor elke nieuwe categorie motorrijbewijs moet u opnieuw examen doen.

Beginners en doorstromers

Er is een verschil tussen beginners (iemand die nog helemaal geen motorrijbewijs heeft) en doorstromers (iemand die ten minste 2 jaar een motorrijbewijs heeft in een lichtere categorie en door wil stromen naar een zwaardere categorie motorrijbewijs).
Een beginner moet 1 theorie- en 2 praktijkexamens doen. Het theoriecertificaat A is 18 maanden geldig. De praktijkexamens bestaan in dat geval uit éérst een examen voertuigbeheersing (AVB) (dit deelcertificaat is 1 jaar geldig) en daarna examen verkeersdeelneming (AVD).
Een doorstromer (dus iemand met 2 jaar A1 die A2 wil halen of iemand met 2 jaar A2 die A wìl halen) moet 1 combi-praktijkexamen doen, waarin zowel de voertuigbeheersing (AVB) als de verkeersdeelneming (AVD) in één examen worden getoetst.

DOWNLOADS / AANBEVOLEN

Slagingspercentage eerste AVB examens: 100%
Slagingspercentage eerste AVD examens: 100%
Gemiddelde slagingspercentage (AVB) Haarlem: 82%

Controleer deze gegevens op rijschoolgegevens.nl.

MOTORRIJLES PROBEREN?

Ook dat kan! Proefles: van ca. 55 min. voor slechts € 50,-.

Meldt u zich direct daarna aan voor één van onze kortingspakketten, dan is de proefles gratis!

Lespakketten

Onze lespakketten zijn scherp geprijsd en bieden je voordeel bij het behalen van je rijbewijs. Naast onze kortingspakketten, zie onderstaand, kunt u uiteraard ook losse lessen afnemen. Voor een les van 55 minuten betaald u € 59,-.

KORTINGS PAKKET 15

 • 15 Rijlessen
 • AVB Examen
 • AVD Examen

 

Nu voor: € 1.330,-

KORTINGS PAKKET 25

 • 25 Rijlessen
 • AVB Examen
 • AVD Examen

 

Nu voor:  € 1.915,-

ERVARINGEN VIA KLANTENVERTELLEN.NL

Voor alle drie de testen ben ik in één keer geslaagd. Zoals hun website al aangeeft staan zij achter hun product. Zij hebben zeer fijne motoren en hun kleding die je kan gebruiken is ook erg fijn om te dragen. Ik heb les gekregen van Willem, een erg gedreven en zeer goede rij-instructeur. Een hele aardige man die zijn vak verstaat. Je leert hier niet alleen de motor beheersen maar ook zeer veilig en verstandig rijden waardoor het motor rijden alleen maar leuker wordt. Ik kom zelf uit Hoofddorp, met de auto was geen punt en je kan daar gemakkelijk parkeren. De dames achter de balie zijn heel erg vriendelijk en ik voelde mij daar altijd erg welkom! Veiligheid, kwaliteit en plezier zijn drie belangrijke kenmerken van Rijschool Animo-NR1.
Yorick
Yorick
Uit Hoofddorp
Top rijschool, goede begeleiding, je krijgt les in jouw persoonlijke tempo, dus niks geen gehaast, je leert er een hoop en bij binnenkomst voel je je meteen op je gemak.

Kortom kom lessen bij Animo nr1 als je auto, motor of scooter wilt rijden.

Ik zelf heb nu een jaar en 2 maanden me motor rijbewijs en trotse eigenaar van een mooie Honda chopper.

Groetjes Linda

Linda
Linda
Uit Haarlem
Zelfs als je wat ouder en ook nog vrouw bent word je uitstekend opgeleid om goed motor te kunnen rijden.

Daardoor al aardig wat ritten naar en in het buitenland gereden. Nederland, Duitsland, België, Denemarken, Zweden, Finland, Amerika, Colombia. En als het lukt komen er nog een aantal bij.

Bedankt Animo-Nr.1.

Ellie
Ellie
Uit Santpoort
Geen moment spijt gehad dat ik bij Animo mijn lessen voor het motorrijbewijs heb gevolgd.

Veiligheid staat hoog in het vaandel en ze leren je niet alleen wat nodig is om te slagen maar gaan nog een stapje verder. Goede instructeurs die met de nodige kennis, geduld en humor ervoor zorgen dat je goed voorbereid het examen in gaat. Ook nadat je geslaagd bent ben je welkom om langs te komen voor een bakkie koffie.

Willem & Rob, bedankt!!! Is inmiddels alweer 1,5 jaar geleden dat ik mijn rijbewijs heb gehaald maar geniet er nog elke kilomter van!!!
P.s. kom snel weer ff een bakkie halen 😉

Gino
Gino
Uit Haarlem
Uitstekende motorrijschool, heb op een heel prettige, ontspannen manier leren motorrijden.

Meeste lessen van Rob en dat was echt top! Deskundig, heel oplettend, opbouwende feed-back, geduld (!) en veel humor. Ook bij Willem een aantal keer goed les gehad.

Alle examens in één keer gehaald en echt het gevoel dat er een goeie basis is gelegd. En nu ervaring opdoen.

Bedankt!

Ico
Ico
Uit Haarlem
Na een 2tal slechte ervaringen bij andere rijscholen ben ik vandaag bij rijschool Animo-Nr.1 in 1 keer geslaagd voor mijn motorrijbewijs.

Ik heb bij deze rijschool dingen geleerd die ik voorheen nooit geweten heb. Er zit daadkracht in de lessen en de instructeurs (Fred, Rob en Willem) zijn erg professioneel en oude rotten in het vak.

Het is hun prioriteit om je veilig de weg op te sturen, ook na het behalen van je rijbewijs. Geen korte termijn successen maar lange termijn veiligheid. Zoek niet verder kies voor Animo-Nr.1

Erik
Erik
Uit Haarlem
In '95-96 bij Willem auto leren rijden, nu wilde ik toch ook graag motor leren rijden, maar dan natuurlijk wel bij AnimoNr1! De persoonlijke aandacht en vooral begeleiding waren/zijn super! Met maximaal 2 leerlingen rijden geeft een gevoel dat er goed naar je gekeken wordt. Door mijn faalangst ging niet alles van het leien dakkie, maar wat een geduld!!

Inmiddels ben ik geslaagd en zo blij!!

Willem en Rob, bedankt voor jullie engelengeduld, jullie zijn toppers!

Sandra
Sandra
Uit IJmuiden
Ik heb nu zo'n 7 jaar mijn motorrijbewijs en mijn ervaringen zijn alleen maar goed. Ik had hiervoor gelest bij een andere rijschool maar daar hadden we les met zo'n 10 leerlingen te gelijk, 4 uur achter elkaar en de helft van de tijd stond je te wachten op je beurt en elke keer een andere instructeur die geen idee had waar hij op moest letten bij je. Het was een verademing om naar Animo nr1 te gaan. Ik kreeg eindelijk goed les van Willem, had het erg naar mijn zin en in 1 x geslaagd (natuurlijk hahaha ). Ik kan alleen maar zeggen een geweldige rijschool waar ze de tijd voor je nemen en waar je het gewoon goed leert. Willem bedankt !!!
Ingeborg
Ingeborg
Uit Noordwijk
Heb mijn motorrijbewijs gehaald bij Animo nr. 1. Toen ik na enkele lessen angstig werd en bijna wilde stoppen heeft Willem me er doorheen gesleept.

Daarna mijn AVB en examen in 1 keer gehaald. Ik voel me nog steeds zeker op de motor, dankzij het veilige gevoel wat Willem je jezelf leert geven door goede kijktechniek, anticiperingsvermogen en gevaarsignalering.

Kortom, er is er maar 1 de beste!

E.
E.
Uit Haarlem
Echt enorm goede ervaring gehad met lessen met Fred en Willem.
Doordat ik nog geen ander rijbewijs had was het wat moeilijker allemaal om me motorrijbewijs te halen. Dit is uiteindelijk gelukt en zeer goede en gedegen opleiding gehad!

Beide heren hebben enorm goed hun best gedaan!
Domweg aan te raden!

Roderick
Roderick
Uit Haarlem
Hele prettige rijschool, nemen ontzettend goed te tijd voor je en zorgen er gewoon voor dat je in 1 keer slaagt.

Ook zijn de instructeurs heel erg vriendelijk waar je een leuk praatje mee kan houden, maar dat geld voor de gehele rijschool want ik de rijschool zelf hangt een hele vriendelijke sfeer!

Zelf heb ik me motorrijbewijs gehaald bij deze rijschool, en ik ben bij deze rijschool terecht gekomen via andere mensen die hier hun rijbewijs behaald hebben. Maar ook heb ik gekeken naar hun slagingspercentage, en die is ook gewoon super.

Dus samengevat, een super rijschool waar al de aandacht naar jou toe gaat!

Jeffrey
Jeffrey
Uit IJmuiden

Volg ons op Facebook!

RijschoolHaarlem

Theorie examen

Je mag theorie-examen doen voor alle categorieën, dus A1, A2 en A. Het theorie-examen voor A1, A2 of A is hetzelfde.
Let er wel op dat je theoriecertíficaat maar anderhalf jaar geldig is. Begin dus niet té vroeg met je theorie.

De verschillen toegelicht

Per categorie:
 • A1
  • Motorrijles vanaf 17 jaar.
  • Theorie-examen vanaf 17 jaar.
  • Twee praktìjkexamens (AVB en AVD) vanaf 18 jaar
 • A2 – Beginners
  • Motorrijles vanaf 20 jaar.
  • Theorie-examen vanaf 17 jaar.
  • Twee praktijkexamens (AVB en AVD) vanaf 20 jaar.
 • A2 – Doorstromers
  • Motorrijles vanaf 19 jaar.
  • Geen theorie nodig.
  • Eén combi-praktijkexamen vanaf 20 jaar, mits ten minste 2 jaar in bezit van A1.
 • A – Beginners
  • Motorrijles vanaf 24 jaar. Als je een Az-rijbewijs hebt (ook als dat korter is dan 2 jaar en dus geen doorstromer bent) mag je ook vanaf 22 jaar beginnen met rijles.
  • Theorie-examen vanaf 17 jaar.
  • Twee praktijkexamens (AVB en AVD) vanaf 24 jaar.
 • A – Doorstromers
  • Motorrijles vanaf 22 jaar.
  • Geen theorie nodig.
  • Eén combi-praktijkexamen vanaf 22 jaar, mits 2 jaar of langer in bezit van A2.

GESLAAGD BIJ RIJSCHOOL ANIMO / NR.1

ONS SLAGINGSPERCENTAGE

HOGE SLAAG- KANS!

De slaagkans bij een rijschool hangt af van vele factoren, zoals het aantal lessen dat gegeven wordt, de instructeurs en de lesmethodes. Een goede rijopleiding is een investering in je eigen veiligheid. Het gaat erom dat je verantwoord leert rijden en niet dat je zo snel mogelijk het examen aanvraagt.

LeeftijdA1A2A
LessenPraktijkex.LessenPraktijkex.LessenPraktijkex.
16 of jongerNeeNeeNeeNeeNeeNee
17JaNeeNeeNeeNeeNee
18JaJaNeeNeeNeeNee
19JaJaAlleen als je A1 bezitNeeNeeNee
20JaJaJaJaNeeNee
21JaJaJaJaNeeNee
22JaJaJaJaAlleen als je A2 bezitAlleen als doorstromer
23JaJaJaJaAlleen als je A2 bezitAlleen als doorstromer
24 en ouderJaJaJaJaJaJa

ONZE MOTORRIJLES INSTRUCTEURS

Let goed op

Je bent dus pas doorstromer als je al 2 jaar of langer een rijbewijs in een lichtere categorie hebt. Je mag met A1 of A2 (ook met minder dan 2 jaar ervaring) wel eerder beginnen met lessen op zwaardere motoren, maar je kan pas het doorstromer examen (dus het combi-praktijkexamen) doen als je 2 jaar of langer je rijbewijs hebt voor die lichtere categorie. Je hoeft niet meer opnieuw theorie-examen te doen.

Voorbeeld 1
Je bent 19 jaar en hebt net je A1 gehaald. Je mag dan direct gaan lessen op een A2-motor. Voor het examen kan je dan kiezen:

 • Je wacht tot je ten minste 2 jaar je A1 rijbewijs hebt (dus tot je 21e) en gaat dan op voor het combi-praktijkexamen.
 • Je wilt daar niet op wachten. Dan kan je vanaf je 20e gewoon als beginner examen doen. Dat betekent dat je twee praktijkexamens (AVB en AVD) moet doen. Je theorie hoef je niet over te doen.

Voorbeeld 2
Je bent 23 jaar en hebt net je A2 gehaald. Je mag dan direct gaan lessen op een A-motor. Voor het examen kan je dan kiezen:

 • Je wacht tot je 2 jaar je A2 rijbewijs hebt (dus tot je 25e) en gaat dan op voor het combi-praktijkexamen.
 • Je wilt daar niet op wachten. Dan kan je vanaf je 24e gewoon als beginner examen doen. Dat betekent dat je twee praktijkexamens (AVB en AVD) moet doen. Je theorie hoef je niet over te doen.

Geldigheid

De rijbewijzen A1, A2 en A zijn allemaal 10 jaar geldig.

Motorrijders zijn de meest kwetsbare verkeersdeelnemers

Niet voor niets moet een motorrijder tegenwoordig 2 praktijkexamens afleggen. Behendigheid, inzicht en plaats op de weg zijn hierbij de hoofdpunten.
Helaas leeft bij velen nog steeds het idee “Met een les of 10 heb ik mijn rijbewijs…..”. Helaas ook denken veel rijscholen hier een slaatje uit te moeten slaan met de meest mooie aanbiedingen en loze beloften.

De praktijk leert echter anders:
Voor het eerste examen (AVB) dient men 12 oefeningen vloeiend te kunnen uitvoeren: zelfs de meest handige leerling zal hier toch al snel een les of 8 voor nodig hebben om zich dit eigen te kunnen maken…… Hiernaast moet voor het tweede examen (AVD) uiteraard ook menig les op de weg gevolgd worden. Het rijden binnen de bebouwde kom (drukte; kruisingen), het rijden buiten de bebouwde kom (hogere snelheid, bochten techniek, plaats op de weg) en het rijden op auto(snel)wegen (hoge snelheid, invoegen, uitvoegen, inhalen, rijden tussen de file, etc.) zijn onderdelen die veel training vereisen.

 • Voertuigbeheersing maximaal met 2 cursisten! De eerste lessen heeft een leerling bij ons “privé”les en pas later komt er een tweede leerling bij. Maximaal 2 leerlingen dus waardoor je ook maximaal les krijgt!
 • Onze instructeurs volgen altijd met de motor! Hierdoor kunnen we de leerling het beste beschermen en een demonstratie geven indien nodig en dat kan nu eenmaal niet vanuit een auto..
MAIL ONS!

DIRECT AANMELDEN MOTORRIJLES

Maak nu direct gebruik van onze scherpe aanbiedingen!

Heb je vragen, wil je meer informatie of wil je je direct aanmelden? Bel dan naar 023-5254509 en je zal gelijk geholpen worden. Wil je liever mailen? Dat kan via info@animo-nr1.nl.

Maarja, wat is nu wat?

Om u te helpen bij het bepalen op welke motor u wel of niet mag rijden met een bepaald rijbewijs hebben de RAI vereniging alsmede de BOVAG een lijst met de meest voorkomende motoren in Nederland. Daar staat op welke motoren u met een A1/A2/A rijbewijs mag rijden. De lijst is te vinden op www.raivereniging.nl en ook via de sites www.bovag.nl/rijles en www.bovag.nl/motor van de BOVAG.

Voertuigen per rijbewijscategorie:

 • A1
  • Motorrijwielen met een maximale cilinderinhoud van 125 cc, een maximumvermogen van 11 kW en een vermogen/gewichtsverhouding van minder dan 0,1 kW per kg.
  • Motorrijwielen met een volledig elektrische aandrijving met een maximumvermogen van 11 kW en een vermogen/gewichtsverhouding van minder dan 0,1 kW per kg.
  • Gemotoriseerde driewielers met een maximumvermogen van 15 kW.
 • A2
  • Motorrijwielen met een maximumvermogen van 35 kW en een vermogen/gewichtsverhouding van minder dan 0,2 kW per kg, die niet zijn afgeleid van een voertuig met meer dan het dubbele vermogen.
 • A
  • Motorrijwielen met een onbeperkt vermogen
  • Gemotoriseerde driewielers met een vermogen van meer dan 15 kW.

HET MOTOREXAMEN

DEEL 1 (VOERTUIGBEHEERSING)

Duurt ca. 20 minuten

Dit deel van het examen wordt afgenomen in Alkmaar of Amsterdam. Voor dit examen betaal je € 221,- (excl. een uur rijles vooraf). Als je slaagt voor dit examen krijg je een certificaat dat 1 jaar geldig is.

DEEL 2 (VERKEERSDEELNEMING)

Duurt ca. 45 minuten

Om aan dit examen te kunnen deelnemen moet je in het bezit zijn van het theoriecertificaat. Dit examen vindt gewoon in Haarlem plaats. Kosten van dit examen zijn € 316,- (excl. een uur rijles vooraf). Zou je onverhoopt voor dit deel zakken en je certificaat deel 1 is nog geldig dan hoef je alleen voor deel 2 een herexamen te doen. Is je certificaat verlopen dan zul je deel 1 ook weer moeten doen (deze kans is uiterst klein, maar altijd mogelijk door ziekte o.i.d.).

Spoedopleiding motorrijles

Omdat bij een spoedcursus vooraf meestal alle examendata al vast staan en een motorleerling tegenwoordig twee maal praktijkexamen én een theorie-examen moet afleggen, is het volgen van een spoedopleiding er niet eenvoudiger op geworden.
Uiteraard is er in overleg echter wel e.e.a. mogelijk, al zullen wij echter afraden om het AVD examen al vast te leggen zonder in het bezit te zijn van het AVB examen.
Voorafgaand aan een spoedopleiding dient de leerling reeds in het bezit te zijn van het theoriecertificaat daar wij anders (in het belang van de leerling) geen praktijkexamen AVD reserveren !

Altijd eerst een proefles.
Na de proefles wordt in onderling overleg tussen de leerling en de instructeur gekeken hoe snel de cursus gevolgd kan worden en wanneer het CBR ruimte heeft voor een examen. Afhankelijk van de spoed en van het resultaat van de proefles wordt de opleiding bepaald. Prijsopgave is dus vooraf niet mogelijk.

Voertuigbeheersing

BEOORDELINGEN VAN ONZE (EX-)LEERLINGEN

Wij doen er alles aan om hoge kwaliteit rijles te geven en een goede indruk bij onze leerlingen achter te laten. Ben jij een (ex-)leerling bij ons en wil je graag je ervaring met ons en onze websitebezoekers delen? Of wil je, als rijschool zoekende, de ervaringen van onze leerlingen inzien? Surf dan naar onze Facebookpagina of lees enkele van de Facebook reviews hieronder:

 • 5 star review  Vandaag geslaagd AVB!

  Pim Serné Avatar Pim Serné
  1 May 2014

  5 star review  Bedankt Froukje en Fred de Graaf! Door jullie goede lessen ben ik in 1 keer geslaagd! Fred de Graaf bedankt voor de eerste helft. Door jou heb ik goed en veel leren kijken, de grote lijnen die belangrijk zijn in rap tempo doorkrijgen en de handige truucjes leren voor de bijzondere verrichtingen en rotterpolderplein door jou kunnen dromen! Froukje bedankt voor het meer rust creëren in het rijden, een stuk bewustwording bij mij triggeren, zelfvertrouwen krijgen, zodat ik zelfs Amsterdam aan kon! Bovendien heb je mij veel geleerd over de auto zelf, kan ik al door de wasstraat, een tunnel door en file in, kan ik nog beter inparkeren, navigeren en straatje keren, weet ik wat ik vooral niet moet doen en kan ik nu veilig de weg op! Jullie waren beiden essentieel voor mijn leerproces! 1000 maal dank daarvoor!

  Monica Hagemeier Avatar Monica Hagemeier
  5 January 2018

  positive review  bedankt Fred zonder jou was het nooit gelukt! ❤️

  Samuel van Heezik Avatar Samuel van Heezik
  1 November 2018
 • 5 star review  Super toppe rijschool

  Alex Shevchuk Avatar Alex Shevchuk
  21 August 2015

  5 star review  Een degelijke rijopleiding krijg je bij Animo Nr 1. Zowel mijn auto als mijn motor rijbewijs gehad bij deze school. De man die mij hielp met mijn auto rijbewijs werkt er niet meer. Ik had al veel rijervaring met de auto door eerder lessen in Engeland en in Purmerend. Dus het werd een beetje bijpoetsen. Voor de motor rijbewijs heb ik zeer goede lessen gehad bij vooral Willem en Fred. Hun ervaring met motorrijden en met lesgeven is duidelijk te merken. Ze brengen je veel bij en zien alles! Ze zijn soms wel streng, maar altijd eerlijk en wel met hun redenen; geven goed uitleg. Zal wel raar zijn zometeen te rijden zonder hun instructies in mijn oor te horen 😉 Ook van Rob wel lessen op een zaterdag; die heeft mij nog meer de kneepjes van het vak bochten rijden bijgebracht. Heel erg fijn! Straks pasje ophalen en heerlijk rijden. Nu al zin in 🙂

  Rachel van der Meer-Chapman Avatar Rachel van der Meer-Chapman
  17 November 2015

  positive review  Ik heb mijn lessen gevolgd bij Cees. Dit is allemaal heel goed gegaan. Cees geeft fijn les en heeft ervoor gezorgd dat ik voor zowel mijn theorie als praktijk in 1x ben geslaagd!

  Demy van Opzeeland Avatar Demy van Opzeeland
  16 October 2019
 • positive review  Fijne rijschool en hele aardige instructeur. In 1 keer geslaagd. Dankjewel Fred & Animo!

  Rosalie Christoffels Avatar Rosalie Christoffels
  7 January 2019

  positive review  als je als 42 jarige begint met lessen ben je onzeker of je dit wel kan. Fred van schrier neemt die onzekerheden zo voor je weg met uitleg en precies weten wat je nodig hebt. Ik ben ik 1 keer geslaagd. Ik kan iedereen Fred aanraden als instructeur.. en weet je bent nooit te oud om iets te leren...

  Ferdi Westra Avatar Ferdi Westra
  6 June 2019

  positive review  Veel geduld en goede manier van lesgeven voor onze zoon

  Marleen Stomphorst-Keur Avatar Marleen Stomphorst-Keur
  15 May 2019
 • 5 star review  Zeker aan te raden

  Schneider Mike Avatar Schneider Mike
  5 April 2016

  5 star review  Top rijschool, je leert er een hoop, goede begeleiding en bij binnenkomst voel je je meteen op je gemak. Kortom kom lessen bij Animo nr1 als je goed wilt leren auto, motor of brommer rijden.

  Linda van Bekkum Avatar Linda van Bekkum
  1 February 2014

  5 star review  Motorrijbewijs gehaald bij animo1, en raad ze aan iedereen aan! Kundige instructeurs, die hun lessen aanpassen aan de leerlingen, en ervoor zorgen dat je echt leert rijden ipv alleen het papiertje haalt. Kon in de week na het afrijden al vol vertrouwen naar Duitsland voor een paar dagen flink bochten rijden.

  Helen Bernard Avatar Helen Bernard
  4 February 2017
 • 5 star review  Geweldige rijschool. Met humor en toch streng naar de kinderen . Zoon in 1 keer geslaagd voor theorie en praktijk.

  Micheline van Zijp Avatar Micheline van Zijp
  30 January 2017

  positive review  In 1 keer geslaagd met een top instructeur Fred de Graaf waar je niets anders van zou verwachten. Naast autorijden heb ik nog zoveel meer geleerd hier. Als je goed wilt leren autorijden is dit een absolute aanrader.

  Joost Huter Avatar Joost Huter
  23 September 2019

  5 star review  Yes geslaagd! Bedankt Cees voor het geduld en het vertrouwen! En natuurlijk de goede lessen!

  Iris Juffermans Avatar Iris Juffermans
  12 June 2018
 • positive review  Een TOP rijschool! Ik heb mijn autorijbewijs in 1x gehaald bij Cees. Mijn theorie heb ik ook in 1x gehaald. De theorieles die de rijschool aanbied vond ik zeer nuttig. De kleine details en regeltjes werden verteld waardoor er niks nieuws was toen ik het examen maakte. De lessen bij Cees waren gezellig en leerzaam. Cees was streng op de momenten waar het nodig was en hij leerde mij handige trucjes voor het examen. Animo is een fijne, leerzame en gezellige rijschool om je rijbewijs te halen. Ik zou deze rijschool zeker aanraden! Allemaal bedankt voor de fijne begeleiding en ik kom zeker nog een keer langs😊

  Deborah van der Hooft Avatar Deborah van der Hooft
  2 January 2020

  5 star review  Zojuist geslaagd voor mijn motorexamen! Streng en geduldig! Ze zeggen niet alleen wat je fout doet, maar krijgt ook complimenten als je het goed doet!

  Robin Robin Avatar Robin Robin
  6 May 2015

  positive review  Ontzettend goede en leuke lessen gehad met Fraukje. De TTT en het rijden naar Amsterdam heeft mij ontzettend geholpen om in 1x te slagen. Ook de tips die ik kreeg onder het rijden waren van groot belang. Dank voor alles Fraukje!

  Jesper De Wit Avatar Jesper De Wit
  20 March 2019
 • 5 star review  Aah net m'n brommerrijbewijs in 1x gehaald!! Ik ben echt super blij en van het begin tot eind super begeleid. M'n theorie had ik ook in 1x gehaald 😀

  Froukje Bats Avatar Froukje Bats
  15 May 2014

  5 star review  Bedankt voor de scooter rijlessen van onze dochter Naomi! Ze heeft bij jullie in 1 1/2 uur meer geleerd dan bij Proficiat in 2 dagen!!

  Patricia Bosma Avatar Patricia Bosma
  26 September 2016

  5 star review  Voor mij is rijschool Animo zonder twijfel de beste in de regio! 10 jaar geleden heb ik mijn auto rijbewijs na de lessen van Animo in één keer kunnen halen. Nu ben ik de afgelopen maanden bezig geweest met het oefenen voor het motor rijbewijs. De lessen van Fred zijn ontzettend gaaf en bovendien gezellig 😉 . Iedere rit leerde ik weer iets nieuws en ik kreeg altijd een hoop feedback mee naar huis. Fred zijn aandacht is altijd 100% bij zijn leerlingen. Thanks Fred, door je goede lessen ben ik binnen het pakket van 25 lessen in één keer geslaagd voor het AVB- en AVD-examen!

  Nils Ringersma Avatar Nils Ringersma
  25 October 2017
 • 5 star review  Fijne rijschool!

  Belinda Vos Avatar Belinda Vos
  16 October 2015

  5 star review  heeft een degelijke uit straling geeft rust en ze zijn gewoon goeddddddddddddddddddddd

  Hein Planting Avatar Hein Planting
  1 June 2015

  5 star review  Top rijschool mijn dochter angel angenent heeft op 4 januari haar scooter rijbewijs in 1 keer gehaald

  Bertha Angenent Avatar Bertha Angenent
  10 January 2018
 • 5 star review  De beste rijschool!!�������

  Ghlana Joseph Karkoub Avatar Ghlana Joseph Karkoub
  9 February 2018

  5 star review  Rijschool animo-nr1 is gewoon dé rijschool waar je heen gaat als je je rijbewijs wilt halen. Je wordt altijd hartelijk ontvangen door de dames achter de balie en de koffie staat altijd voor je klaar....als je dan óók nog perfect en gezellig rijles krijgt is het plaatje compleet! Ik zeg....Doen!

  Miranda van der Putten Avatar Miranda van der Putten
  23 January 2014

  5 star review  Rustige en geduldige instructeur , goede begeleiding , zowel theorie als praktijk in één keer gehaald 🙂 in één woord TOPPIE!!

  Marcel Winkelhuis Avatar Marcel Winkelhuis
  22 August 2013
 • positive review  Fred als instructeur, iemand die je écht leert motorrijden, geen half werk bij animo nr 1. Laat je ook inzien hoe belangrijk is dat je rij- en kijkgedrag echt goed zijn als kwetsbare bestuurder. Zeker een aanrader deze rijschool , aardige mensen en fijne omgeving!

  Lars van der Meer Avatar Lars van der Meer
  11 June 2020

  5 star review  Opzoek naar een rijschool ??? Stop maar met zoeken !!! Rijschool Animo-nr1 is DE rijschool waar ook jij je rijlessen van wilt hebben. Prima lessen gehad voor mijn motor A en in 1 X geslaagd natuurlijk. Uitstekende instructeurs die met geduld, duidelijkheid en vakkennis les geven. Ik ben zeer blij dat ik voor deze rijschool heb gekozen.

  Arjan Jansen Avatar Arjan Jansen
  7 October 2015

  5 star review  Voor iedereen die zijn rijbewijs wil halen zit je bij animo num 1 op de juiste plek. Ik heb hem in 1 keer gehaald in 2013 eind januarie het was koud berg sneeuw aan de kant van de weg en toch geslaagd dankzij een goede instrukteur. Met vriendelijke groet Ellen.

  Ellen Hartman Avatar Ellen Hartman
  14 September 2014

Dus...

Ben je op zoek naar een rijschool waar je “even snel je motorrijbewijs haalt”, dan sturen wij je graag door naar één van onze vele collegae… (bijvoorbeeld zo’n collega die lekker met de auto achter je aan rijdt…). Ben je echter op zoek naar een rijschool waar je een gedegen opleiding en motorrijles krijgt en waar men trots is om een ex leerling na jaren nog eens op de koffie te krijgen, neem dan maar eens contact met ons op.

023-5254509 / info@animo-nr1.nl