Theorieles bij Rijschool Animo / Nr.1 in Haarlem

In een gezellige sfeer wordt je de verkeersregels eigen gemaakt. Heldere uitleg en verschillende proefexamens stomen je klaar voor het examen. De proefexamens worden op dezelfde manier afgenomen als bij het CBR. Op deze manier kun je jezelf dus door en door trainen. Met een goede theorieopleiding slaagt u sneller voor uw theorie-examen. Maar ook, en misschien wel belangrijker: u wordt er een veiligere verkeersdeelnemer van.

THEORIEBOEKEN VOOR AUTO/MOTOR/BROMFIETS

ONLINE THEORIE LEREN/OEFENEN AUTO/MOTOR/BROMFIETS

Theorieles voor auto, motor en bromfiets

Wij geven theorieles voor de bromfiets. De theorielessen voor de brommer worden iedere maandagavond gegeven. Theorieles voor de auto en motor geven wij momenteel niet (meer). Maak contact met de rijschool om je aan te melden voor een theorieles. Aanmelden is verplicht om een plekje te kunnen garanderen.

SCOOTER/BROMFIETS theorieles:
Iedere maandagavond van 19.00 uur tot ca. 21.00 uur. Bij het lespakket A (compleet) zijn 2 theorielessen van 2 uur inbegrepen. Losse (of extra) lessen kosten € 20,- per avond.

Zorg dat je minimaal 10 minuten voor aanvang aanwezig bent en je mobiele telefoon voldoende is opgeladen.

Aanmelden? Neem contact op met de rijschool.

Privé theorielessen

Privé theorielessen behoren ook tot de mogelijkheden! Neemt u hiervoor contact op met de rijschool.

HOGE SLAAGKANS!

Met een goede theorieopleiding slaagt u sneller voor uw theorie-examen. Maar ook, en misschien wel belangrijker: u wordt er een veiligere verkeersdeelnemer van. Tijdens onze theorielessen worden de verkeersregels u op een ontspannende manier eigen gemaakt.

Volg ons op Facebook!

RijschoolHaarlem

THEORIE NIEUWS

DOWNLOADS / AANBEVOLEN

Theorieboek kopen of online theorie leren

Naast de theorielessen kan je bij Rijschool Animo / Nr.1 uiteraard ook terecht voor theorieboeken. Onze succesvolle theorieboeken, voor auto, motor en bromfiets, bevatten alle onderwerpen van het CBR theorie-examen, in duidelijke taal en toegankelijke schrijfstijl. Het boek staat boordevol foto’s en illustraties, waardoor de theorie voor je ‘tot leven’ komt.
Dankzij de logische opbouw van onze theorieboeken krijg je de lesstof eenvoudig onder de knie, ga je goed voorbereid naar het CBR en heb je een uitstekende slaagkans.
Naast onze theorieboeken bieden wij ook mogelijkheden om online de theorie tot je te nemen en/of examentrainingen te maken. Met onze online pakketten kun je heel voordelig leren en oefenen voor je CBR theorie-examen. Zo kun je 7,5 uur lang online oefenen met complete, realistische en actuele CBR theorie-examens (oefenexamens).
Mail ons!

BEGIN DIRECT!

Meer informatie of direct aan de slag gaan?
Bel naar 023-5254509 of mail ons!

MOEITE MET THEORIE?

Naast onze wekelijkse theorielessen en online lespaketten bieden wij ook de mogelijkheid voor het nemen van privé theorieles. In een rustige en aangename sfeer theorieles op maat.

Bel of mail voor meer informatie

Het bromfiets theorie examen

Vanaf uw zestiende verjaardag mag u met een bromfiets, snorfiets of brommobiel rijden. Een rijbewijs AM is dan wel verplicht. Zo’n rijbewijs heeft u voor het leven. Maar u moet er wel eerst de benodigde examens voor behalen. U kunt theorie-examen doen vanaf 15,5 jaar. Enkele maanden daarvoor kunt u al wel een examendatum reserveren.

Het theorie-examen bromfiets duurt ongeveer drie kwartier, inclusief de toelichting. Het examen bestaat uit vijftig vragen: ja/nee-vragen, meerkeuzevragen en vragen waar u zelf een getal in moet vullen. U moet minimaal 44 vragen goed beantwoorden om te slagen. De vragen worden gesteld aan de hand van verkeerssituaties die u op een grote tv-monitor ziet. U moet zich dan voorstellen dat u de bestuurder van het CBR-voertuig bent.

Het theorie-examen toetst niet alleen uw kennis van de verkeersregels. Natuurlijk komen ook verkeersinzicht, verantwoord rijgedrag, milieu en voertuigtechniek aan bod.

Het auto theorie examen

Vóórdat u praktijkexamen voor de personenauto (categorie B) kunt doen, moet u geslaagd zijn voor het theorie-examen personenauto. Als u daarvoor slaagt ontvangt u na afloop een uitslagformulier. Het resultaat van het examen wordt via de elektronische weg vastgelegd en is anderhalf jaar geldig.

Het theorie-examen voor de personenauto duurt ongeveer drie kwartier, inclusief de toelichting. Het examen bestaat uit twee onderdelen. Het ene onderdeel bevat 25 vragen over gevaarherkenning. Het tweede onderdeel bevat 40 vragen, waarvan 30 over verkeersregels en 10 over verkeersinzicht. Bij gevaarherkenning krijgt u vragen over hoe u zou handelen in een bepaalde verkeerssituatie. Bij verkeersregels en verkeersinzicht gaat het om ja/nee vragen, meerkeuzevragen en vragen waar u zelf een getal moet invullen. U moet minimaal 13 van de 25 vragen over gevaarherkenning en 35 van de in totaal 40 vragen over verkeersregels en verkeersinzicht goed beantwoorden om te slagen.

De vragen worden gesteld aan de hand van verkeerssituaties die u op een grote tv-monitor ziet. U moet zich dan voorstellen dat u de bestuurder van het CBR-voertuig bent.

Het motor theorie examen

Voordat u praktijkexamen voor de motor (categorie A) kunt doen, moet u geslaagd zijn voor het theorie-examen motor. Oók als u het rijbewijs voor de personenauto (categorie B) al hebt. U kunt theorie-examen doen als u 18 jaar of ouder bent.

Heeft u nog geen theoriecertificaat A, maar wel een geldig rijbewijs B of een militair theoriecertificaat A, dan mag u wél met de praktijkopleiding (rijlessen) beginnen. Ook het praktijkexamen voertuigbeheersing kan dan worden afgelegd. Als u geen rijbewijs B of militair theoriecertificaat hebt, moet u vóór u aan de de praktijkopleiding begint eerst het theoriecertificaat A halen. Het theoriecertificaat is anderhalf jaar geldig.

Het theorie-examen voor de motor duurt ongeveer drie kwartier, inclusief de toelichting. Het examen bestaat uit vijftig vragen: ja/nee-vragen, meerkeuzevragen en vragen waar u zelf een getal in moet vullen. U moet minimaal vierenveertig vragen goed beantwoorden om te slagen. De vragen worden gesteld aan de hand van verkeerssituaties die u op een grote tv-monitor ziet. U moet zich dan voorstellen dat u de bestuurder van het CBR-voertuig bent.

Het theorie-examen toetst niet alleen uw kennis van de verkeersregels. Natuurlijk komen ook verkeersinzicht, verantwoord rijgedrag, milieu en voertuigtechniek aan bod.